Bu kapsamda Akbank Girişim Bankacılığı müşterilerinin de yer alacağı 20 milyon dolar tutarındaki girişim sermayesi fonu kapsamında Ak Portföy ile anlaşma sağlandı. Ak Portföy Birinci Teknoloji Girişim Sermayesi ile minimum 300 bin dolar yatırım arayan Akbank Girişim Bankacılığı girişimlerine destek sağlanacak.
MENTÖR VE MELEK YATIRIMCI AĞINA DAHİL OLUYOR
Arya Yatırım Platformu işbirliğinde ise Akbank Girişim Bankacılığı müşterileri, mentör ve melek yatırımcı ağına dahil oluyor. Erken aşama teknoloji girişimlerinin yatırım alma süreçleri için kapsamlı bir program da sunuluyor.
Akbank Girişim Bankacılığı teknoloji girişimlerinin ve startupların, kuruluş aşamasından globale açılımına kadarki tüm aşamalarında yanlarında olacak ürün ve hizmetler sunuyor.
Akbank, İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de şube dönüşümünü hayata geçirecek. Böylece teknogirişimlere özel hizmet veren müşteri ilişkisi yöneticilerinin yer aldığı şube sayısını 6’ya çıkaracak.
Modelin tanıtıldığı basın toplantısına Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı ve Arya Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter katıldı.
EKOSİSTEMİN ANA BANKASI OLMAYI HEDEFLİYORUZ
Toplantıda konuşan Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Uluslararası arenadaki tüm zorluklara rağmen, canlılığını ve cazibesini koruyan ekosistemimizi ileri taşımak için finansal ürünler ile danışmanlık ve mentörlük gibi hizmetlerin girişimlerle buluşturulması gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Oğuz, globale açılma amacı olan girişimi desteklemek istediklerini ve Akbank olarak girişim ekosisteminin ana bankası olmayı hedeflediklerini vurguladı.
Akbank’ın gücü, deneyimi ve uzmanlığını Akbank Girişim Bankacılığı çatısı altında ekosistemlerinin hizmetine sunduklarını belirten Oğuz, şunları kaydetti:
“Girişimlerin dinamik yapısına uygun olarak geliştirdiğimiz avantajlı hizmetler ve finansman ürünlerimizin yanında, Ak Portföy ve Arya Yatırım Platformu ile oluşturduğumuz servis modeliyle girişimcilerin yanlarında olmaya hazırız. Girişimciliği, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve sürdürülebilir kalkınması için hayati bir unsur olarak görüyoruz. Bu doğrultuda en iyiyi ve en yeniyi sunmayı ve girişimcilerin ilk adresi olmayı hedefliyoruz.”
DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜLÜĞÜNÜ ÜSTLENİYORUZ
Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı da “500 milyar eşiğini aşan varlık büyüklüğü ile özel sektörde Türkiye’nin lider portföy yönetim şirketi ve dünyanın en büyük 500 portföy yönetim şirketinden biri olarak, ülkemizde yatırım alanındaki güçlü dönüşümün öncülüğünü üstleniyoruz.” dedi.
Türkiye girişimcilik ekosistemine yönelik çalışmalarının da bu stratejik hedefin önemli bir parçası olacağının altını çizen Ersarı, Akbank Girişim Bankacılığı ile Türkiye girişimcilik ekosistemine büyük katkılar sunacağına inandıkları yeni işbirliğine adım atmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.
Ersarı, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Bu işbirliği, teknoloji, ihracat, kurumsal strateji, insan kaynakları, organizasyon ve dijital dönüşüm gibi konularda aynı zamanda üst düzey danışmanlar, mentörler, yatırımcılar ve startuplardan oluşan güçlü bir ekosistem de yaratacak. Oluşturacağımız bu yeni sisteminin ve Girişim Bankacılığı sinerjisinin, girişimcilerin beklentilerini fazlasıyla karşılayacağına yürekten inanıyorum.”
STARTUP EKOSİSTEMİNDE DÜNYADA İLK BEŞTEYİZ
Arya Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ise toplumsal ve ekonomik değer yaratarak, toplumu değiştirmek amacıyla cinsiyet dengesini gözeterek platformu kapsayıcılık üzerine tekrar inşa ettiklerine dikkati çekti.
Serter, Türkiye’nin startup ekosistemi konusunda dünyada ilk beşte olduğunu aktardı.
Yeni misyonları ile birlikte Türkiye’nin ilk cinsiyet dengeli fonunu kurduklarının altını çizen Serter, “Cinsiyet dengesi aslında bizim kalkınma gücümüzü yansıtıyor. Bu değeri ortaya çıkarmak ve kadınların eşit fırsatlarla girişimcilik ekosisteminde yer almasını desteklemek üzere, Arya Yatırım Platformu olarak, ekonomik ve sosyal fayda odaklı çalışmalara imza atıyoruz.” şeklinde konuştu.
patronlardunyasi.com