Opel, çevreci inovasyon konseptine hayat veriyor

Opel’den yapılan açıklamaya göre, markanın yeni SUV ailesi, üretimden tasarıma kadar birçok aşamada sürdürülebilirlik kriterlerini temel alarak geliştirildi. Yüzde 95’e kadar yeniden kullanılabilir ve yüzde 85’e kadar geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen modeller, çevre dostu teknolojilerin otomotiv sektöründe nasıl uygulanabileceğine dair somut örnekler sunuyor.

Grandland, Frontera ve Mokka’nın dış tasarımlarında krom kaplamalara yer verilmezken, gövdelerde sade ve dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırılmış çizgiler kullanıldı. Opel’in marka yüzü niteliğindeki ‘Vizor’ tasarımı, merkezinde yer alan Opel logosuyla dikkati çekerken, karakteristik yan hatlarla araçların siluetleri vurgulanıyor. Grandland modelinin bagaj kapağında, krom yerine kabartmalı model ismi bulunuyor.

Bu üç modelin tamamı, aynı zamanda enerji verimliliğine katkı sağlayan Intelli-Lux HD LED farlar ve ‘Edge Light’ teknolojisine sahip 3D Vizor aydınlatma sistemi gibi gelişmiş ışık çözümleriyle donatıldı.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEMELER

İç mekanda sürdürülebilirliğe yönelik atılan adımlar kapsamında, koltuklar, kapı panelleri, gösterge panelleri ve orta konsollar gibi temas yüzeylerinde geri dönüştürülmüş PET şişelerden elde edilen kumaşlar ve kaplamalar tercih edildi. Direksiyon simidi gibi bileşenlerde ise vegan sentetik deri kullanıldı.

Yeni Grandland ve Frontera modellerinde bulunan sürücü ve ön yolcu koltuklarındaki Intelli-Seats sistemi, ergonomik yapısıyla konfor sunarken, kuyruk sokumuna binen baskıyı azaltarak uzun yolculuklarda rahatlık sağlıyor.

Grandland modelinde kullanılan 40’tan fazla polimer öge, yüzde 80’e varan oranda geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Bu sayede aracın toplam ağırlığının 550 kilogramdan fazlası geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir kaynaklardan elde edildi.

Araçların görünmeyen bölümlerinde de sürdürülebilirlik ilkesi korunarak, işlenmiş alüminyum, geri dönüştürülmüş çelik ve polimer bileşenler gibi çevre dostu materyallerden yararlanıldı.

BATARYA TEKNOLOJİSİ

Opel, batarya teknolojilerinde de döngüsel ekonomi prensiplerine uygun bir strateji benimsiyor. ‘Tamirat, Tekrar Üretim, Tekrar Kullanım ve Tekrar Dönüştürme’ adımlarını içeren dört ‘T’ yaklaşımı doğrultusunda Eisenach fabrikasında özel bir batarya imalathanesi kuruldu. Bu yapı, bataryaların kullanım ömrünü uzatmayı ve kaynak tüketimini azaltmayı hedefliyor.

Opel’in tamamen elektrikli SUV modelleri, emisyonsuz sürüş deneyimiyle çevreye duyarlılık sunarken, aerodinamik tasarım ve enerji tüketimini azaltan özel jant yapılarıyla verimliliği artırıyor. Hibrit ve elektrikli versiyonlarıyla Opel’in ürün gamı, döngüsel ekonomiye katkı sağlayan bir anlayışla şekillendiriliyor.

Yeni Grandland, Frontera ve Mokka modelleriyle Opel, çevre dostu teknolojileri kullanıcı dostu bir deneyimle birleştirerek sürdürülebilirliğe yönelik standartları yeniden tanımlamayı amaçlıyor.

Related Posts

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

20 yaşındaki cihaz birden bire geri döndü: Kafa karıştıran güncelleme geldi

Microsoft, 2005 yılında piyasaya sürdüğü ve bugüne dek 84 milyon adet satan efsanevi oyun konsolu Xbox 360 için şaşırtıcı bir hamle yaptı. Kasım ayında 20 yaşına girecek olan konsol, uzun yıllar sonra ilk kez bir yazılım güncellemesi aldı.

Vampir enerji tehlikesi: Elektrik faturanıza sessizce 100 TL’lik gizli yük biniyor

Kapatmadığınız ama fişte kalan elektronik cihazlar farkında olmadan cebinizi yakıyor! “Vampir enerji” adı verilen bu gizli tüketim, her ay elektrik faturanıza fazladan 50 TL ekleyebilir.

Avrupa’da satılan iPhone ve iPad’ler için etiket düzenlemesi

Apple’ın Avrupa özelinde aldığı kararlara bir yenisi daha eklendi. Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle artık iPhone ve iPad kutularından enerji verimliliği etiketi de çıkacak.

Dünya tarihini değiştirecek icat! Herkesin hayal ettiği şey gerçek oldu

Avustralya’nın Sydney Üniversitesi’ndeki bilim insanları düşünceleri beyin dalgalarından okuyarak metne dönüştüren bir yapay zeka modeli tasarladı. Çalışmada, beyin aktivitelerini ölçen giyilebilir elektroensefalogram (EEG) başlığı kullanıldı. Yapay …