Uzay aracı 53 yıl sonra düşüyor: Türkiye de risk altında

Sovyetlere Ait Uzay Kapsülü Dünya Yörüngesinden Çıkamıyor!

Sovyetlere ait “Kosmos 482” adlı uzay kapsülü, 1972 yılında Venüs’e gitmek üzere fırlatıldı ancak roketteki ateşleme arızası sebebiyle dünya yörüngesinden bir türlü ayrılamadı.

Kontrolsüz bir şekilde yarım asırdan uzun süre yörüngede sürüklenen 500 kilogram ağırlığındaki kapsülün, 10 Mayıs civarında atmosfere girmesi bekleniyor.

Bilim adamları, Güneş sistemindeki en tehlikeli ortamlardan Venüs atmosferine giriş için tasarlanan kapsülün atmosfere girince parçalanmayıp tek parça halinde düşme olasılığı bulunduğunu savunuyor.

Türkiye’ye De Düşebilir

Kuzey 52 ve Güney 52. enlem arasına düşmesi beklenen uzay aracının düşebileceği yerler arasında Türkiye de bulunuyor ancak uzmanlar riskin son derece düşük olduğuna vurgu yapıyor.

NASA’ya göre, yörüngede 10 santimetreden büyük 25 bin uzay çöpü bulunmaktadır. Atmosfere girip yanmadan önce uzay çöplerinin 100 yıl boyunca yörüngede kalabileceğine dikkat çekiliyor.

Bu çöplerin uzay operasyonları için büyük bir tehdit oluşturduğu belirtilmektedir.

Related Posts

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Yeni Marvel filmi, gişede hayal kırıklığı yarattı!

Marvel evreninin yeni halkası Thunderbolts, vizyona girmesinin ardından eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Ancak film, bu olumlu tabloya rağmen gişede vasat bir açılış yaptı. Thunderbolts Marvel hayranları tarafından beğenilse de, genel …

Büyük deprem, toprağa gömülmüş antik binayı ortaya çıkarttı

Depremler her zaman binaları tahrip eder diye biliriz. Ama bu defa büyük bir deprem, binlerce yıllık tarihi bir binayı ortaya çıkararak tam tersi bir işe imza attı.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.

Dünyanın en büyük elektrikli gemisi geliyor!

Dünyanın en büyük elektrikli gemisi “China Zorrilla”, resmen suya indirildi. Avustralyalı gemi üreticisi Incat tarafından Tazmanya’da inşa edilen ve feribot şirketi Buquebus için hazırlanan araç, elektrikli deniz taşımacılığı alanında yeni bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir