Avrupa’ya göç haritası

Avrupa’ya Göç Veren Ülkeler Arasındaki Sıralama Değişti

1990 ile 2024 yılları arasındaki süreçte Avrupa’ya en çok göç veren ülkeler arasındaki zirve mücadelesi önemli bir değişim gösterdi.

1990-2010 döneminde Türkiye, Avrupa’ya göç konusunda başı çeken ülke konumundaydı. Ancak 2011 yılından itibaren bu durum değişti ve Fas, Avrupa’ya en fazla göç gönderen ülke haline geldi. Uzun bir süre liderlik koltuğunda oturan Fas, son yıllarda Ukrayna’ya yerini devretti.

2022 yılında Ukrayna, Avrupa’ya en fazla göç gönderen ülke olarak zirveye yerleşti. Türkiye ise ikinci sıraya gerileyerek, Fas üçüncü sıraya indi.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan faiz mesajı: ‘Dikkatle izliyoruz’

TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın Londra’da yatırımcılarla yaptığı toplantıda açıklamaları, Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemde faiz indirimi konusunda temkinli bir yaklaşım sergileyebileceğine işaret ediyor.

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

NVIDIA hissesi tarihte bir ilke imza atarak rekor seviyeye yükseldi

Hisse, Microsoft ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakmayı başardı

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Faizsiz kredi yarışı kızıştı, bankalar kesenin ağzını açtı: İşte faizsiz kredi veren 6 banka ve şartları

Faizsiz kredi yarışı mobilde başladı Akbank, QNB Finansbank, Enpara, İş Bankası, DenizBank ve TEB gibi büyük bankalar, Temmuz ayına özel “faizsiz kredi” kampanyalarını duyurdu. Yeni müşteri olan herkes, dijital kanallar üzerinden sıfır faizli kredi …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.