Muğla’da bazı ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Muğla’da Ormanlık Alanlara Giriş Yasaklanıyor: Yangın Önlemleri Toplantısı

Muğla’da yangın riski yüksek bölgelerde 1 Mayıs-30 Kasım tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasağı uygulanacak. Vali İdris Akbıyık, “Hazırlıklı olmak, işbirliği içerisinde hareket etmek ve vatandaşlarımızın duyarlılığı hayati önem taşıyor” dedi.

2025 yılı orman yangınlarıyla mücadeleye hazırlık toplantısı düzenlendi. 2024’teki yangınlar değerlendirilerek alınacak önlemler, koordinasyon çalışmaları, görev yapacak personel, araç-gereçler, hava unsurları, gönüllü ekiplerin katkısı ve ilk müdahale süreleri gibi konular ele alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, personel ve ekipman durumu, erken uyarı ve ihbar sistemleri, eğitim ve farkındalık çalışmaları ile yangına ilk müdahale ve sonrasında yürütülen çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Vali Akbıyık: “Ormanlarımızı Korumak Hayati Önem Taşıyor”

Vali İdris Akbıyık, ormanların yaşamın, biyoçeşitliliğin ve doğal dengenin vazgeçilmez parçası olduğunu vurguladı. İlin zengin orman varlığına sahip olduğunu belirten Akbıyık, “Bu zenginlik, büyük bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Ormanlarımızı korumak, olası yangınlara karşı hazırlıklı olmak, işbirliği içerisinde hareket etmek ve vatandaşlarımızın duyarlılığı hayati önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Geçen yıllarda orman yangınlarıyla mücadelede devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirten Akbıyık, kurumlar, kolluk birimleri, yerel yönetimler, gönüllüler, özel sektör ve vatandaşların seferberlik ruhuyla bu mücadeleye destek verdiğini ifade etti.

Toplantıda, yangına hassas bölgelerin haritalandırılması, erken uyarı sistemleri, izleme teknolojilerinin kullanımı, orman köylerinde bilinçlendirme çalışmaları gibi konular ele alındı. Ayrıca, orman içi ve kenarındaki tarlalarda anız yakmanın yasak olduğu belirtildi.

Zeytinliklerde hasat sonrası anız yakılmaması ve tarım araçlarıyla çalışanların yangın önleme ekipmanlarını bulundurmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

Yangın riski yüksek bölgelerde 1 Mayıs-30 Kasım arasında ormanlık alanlara giriş yasağının uygulanacağı ve temmuz ve ağustos aylarında kolluk kuvvetlerinin devriye faaliyetlerini artıracağı belirtildi.

Orman köyleri ve turizm bölgelerinde yangın riski oluşturan eğlence araçlarının kullanımına karşı mahalli idarelerce önlem alınacağı bildirildi.

Related Posts

İsveçli gazeteci Joakim Medin hakim karşısına çıkıyor

Ekrem İmamoğlu protestoları sırasında tutuklanan İsveçli gazeteci Joakim Medin’in “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasında yargılanmasına Ankara’da başlanıyor.

Fransa’dan bir ilk: Rusya’ya siber saldırı suçlaması

Fransa, Macron’un 2017’deki seçim kampanyasına yönelik saldırı da dahil son yıllarda düzenlenen siber saldırılardan ilk defa resmi olarak Rusya’yı sorumlu tuttu.

Emekli albay ve eşini hayattan koparan alkollü sürücü tahliye edildi

İzmir’de geçen eylül ayında meydana gelen trafik kazasında emekli albay Himmet Konuk eşi Muhterem Konuk hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan ve tutuklanan alkollü sürücü için tahliye kararı çıktı.

En zehirli öğle yemeği: “Mantar cinayeti” davası başladı

Avustralya’da 2023 yılında evinde servis ettiği yemeğin içine “köygöçüren” mantarı koyarak eşinin anne-babası ile halasını öldürmekle suçlanan Erin Patterson’ın davası başladı.

Türk tarihinin büyük zaferi: Kut’ül Amare nedir? Kut’ül Amare Zaferi’nin tarihi

Irak Cephesinde 29 Nisan 1916’da Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Kut’ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı’nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor. Peki, Kut’ül Amare Zaferi’nin önemi nedir? Kut’ül Amare Zaferi’nin tarihiyle ilgili bilgileri derledik…

Kars’ta güzelavrat otu yiyen 8 çocuk zehirledi

Kars’ta halk arasında, güzelavrat olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir