Sorunlarımızla Yüzleşelim: Zorlayıcı Olaylarla Başa Çıkmanıza Yardımcı Olacak 10 Etkili Yöntem

Travma Sonrası Psikolojik İyileşme Sürecinde Yapılması Gerekenler

Yaşam boyu karşılaştığınız bazı olaylar, dönüm noktanız olabilir ve size duygusal yükler bırakabilir. Bu yüklerle başa çıkmak zor gibi görünse de aslında güçlü olduğunuzu unutmayın!

1. Olayı Kabul Edin

Zorlayıcı olaylar yaşadıktan sonra duygularla yüzleşmek ve onları kabul etmek önemlidir. Bu asla zayıflık değil, aksine gücünüzü göstermenin bir yoludur. İyileşeceğinize inanın.

2. Destek Alın

Travma sonrası içe kapanma eğilimi gösterebilirsiniz, ancak sevdiklerinizin yanında olmasına izin vermek, iyileşme sürecinizi destekler. Güçlü bağlar kurmak önemlidir.

3. Konuşurken Dikkat Edin

Sürekli aynı olayları konuşmak, travmayı tekrar yaşamanıza neden olabilir. Hislerinizi paylaşmak önemlidir ama sürekli olarak bundan bahsetmek psikolojinizi olumsuz etkileyebilir.

4. Günlük Rutinize Sadık Kalın

Günlük aktivitelerinize devam etmek, zihinsel ve fiziksel olarak daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Planlı ve düzenli olmak önemlidir.

5. Profesyonel Destek Alın

Profesyonel bir terapist, yaşadığınız zorluklarla baş etmenize yardımcı olabilir. Erken harekete geçmek, iyileşme sürecinizi hızlandırabilir.

6. Aktivitelerinize Devam Edin

Sevdiğiniz aktivitelerle uğraşmak, ruh halinizi iyileştirebilir ve keyif almanıza yardımcı olabilir. Basit şeyler bile ruhunuza iyi gelebilir.

7. Her Gün Yeniden Başlayın

Yeniden ayağa kalkmak her gün bir fırsattır. Her yeni gün, yeni başlangıçlar sunar.

8. Olumlu Düşünün

Olumlu düşünmek, iyileşme sürecinizi hızlandırabilir. Olumsuz düşüncelere kapılmaktansa, olumluya odaklanın.

9. Küçük Hedefler Belirleyin

Büyük hedeflere odaklanmak yerine küçük hedefler belirlemek, adım adım ilerlemenizi sağlar ve kontrol duygunuzu artırabilir.

10. Kendinize Nazik Olun

Kendinize şefkatli olun. Travma sonrası kendinizi suçlama eğilimine girseniz bile, kendinize nazik davranarak iyileşme sürecinize destek olun.

Psikolojik dayanıklılığınızı güçlendirmek için “Gençler Nasılız?” mini dizisini izlemeyi unutmayın!

Related Posts

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Çevresel alerjilerden muzdarip olanlar için ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimler güzel olduğu kadar zordur. Polen gibi alerjenler bu dönemleri çekilmez hale getirebilir. Alerji hastaları, hapşırma, burun akıntısı ve göz kaşıntısı gibi belirtilerden kaçınmak için genellikle evlerine sığınır. Ancak evinizde bu bitkiler bulunuyorsa, alerjiye yakalanmanız an meselesi olabilir.

KKTC’ye 320 Yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi Yapılacak

KKTC’ye 320 yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi yapılacak. Kuzey Kıbrıs son günlerde inşaat ve sağlık yatırımları ile gündemde.